Παρασκευή 1 Μαΐου 2009


Δηλητήριο σε μικρές δόσεις [The Moving Finger (1943)]
Η μις Μαρπλ βοηθάει μια φίλη της. Στο «Λιτλ Φερτς» του Λύμστοκ, όταν ήρθε το πρώτο γράμμα, όλοι ανησύχησαν. Τα ανώνυμα γράμματα είναι πάντα επικίνδυνα. Κανείς όμως δεν πίστευε πως θα είχε μια απροσδόκητη συνέχεια που θα την ολοκλήρωνε ο θάνατος μιας γυναίκας. Τι άλλο μας περίμενε σε αυτό το φαινομενικά ήσυχο χωριουδάκι;

Πρόσκληση σε φόνο [A Murder is Announced (1950)]
Την Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, στις μικρές αγγελίες της τρίτης σελίδας της τοπικής εφημερίδας, που οι κάτοικοι του Τσίπιν Γκλέγκχορν συνήθιζαν να διαβάζουν, υπήρχε μια εξαιρετικά παράδοξη αγγελία: «Αναγγέλλεται μια δολοφονία που θα λάβει χωράν την Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου και ώρα 6.30 μ.μ. εις το "Λιτλ Πάντοκς". Καλούνται οι φίλοι. Ιδαίτεραι προσκλήσεις δεν θα σταλούν».

Οι δύο όψεις ενός εγκλήματος [They Do It with Mirrors (1952)]
Η μις Μαρπλ, θα φιλοξενηθεί στο «Στονυγκαίητ» όπου η παιδική της φίλη η Κάρρυ Λουίζ, ζει με τον τρίτο της σύζυγο τον Λούις Σέρρεκολντ, που είχε μετατρέψει το σπίτι τους σε ένα πρότυπο αναμορφωτήριο για νεαρούς εγκληματίες. Εκεί η μις Μαρπλ, θα αρχίσει να παρατηρεί με τα κιάλια τη συμπεριφορά των πουλιών, κάτι που αργότερα - όταν πια το κακό θα έχει γίνει και ο θάνατος θα έχει κάνει την πρώτη του εμφάνιση - θα της δώσει τη σωτήρια έμπνευση!